Beginpunt
Terug naar: zoeken | alle artikelen

Districtspatrouille bezoekt Coronation Day 1953.

Door: Hans van der Veen
Op uitnodiging van de the 6th Golders Green Group uit Londen, reist de Districtspatrouille van Gooi-Zuid op zondag 31 mei 1953 af naar Londen om daar de kroning van Queen Elisabeth mee te maken. De patrouilleleden worden veelal in tweetallen bij gastgezinnen ondergebracht. De trip duurt een week, op zaterdag 6 juni 1953 keert de patrouille weer thuis.

De patrouille bestaat uit: Henk Cannegieter, John Smit, Ad Vizee, Rob Wijers, Tom Parmentier, Rob Enserink en Sjoerd Siksma. Hopman Jan Kooger gaat mee als leider.

In het archief van Jan Kooger bevindt zich het verslag van de trip in typoscript. Voor zover ons bekend wordt het hier op Oudbruin voor het eerst gepubliceerd.

Hier is de originele tekst en ongecorrigeerd.

Tevens zijn er 2 bijbehorende illustraties: een vlaggetje (40126-01) en de omslag van het programmaboekje (140126-02).

Vraag: wie weet van welke groep(en) de deelnemers aan deze trip afkomstig zijn?

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 15 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2024 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog