Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=021014-09
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 192X-XX-XX (ATH)

Het huis van de oude Hendrik van Wessel aan de Kleine Drift.

 afbeelding: 021014-09 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © G. van Bokhorst - 021014-09 (11)
Beschrijving: Afbeelding 148 in deel 1 van Bokhorst's "Hilversum in Oude Ansichten" (uitgegeven door de Europese Bibliotheek, Zaltbommel in samenwerking met Harkema's Boekhandel en Boekhandel Rozenbeek in 1983). Dit was, vanaf de spoorbomen gerekend, de laaste rij huizen aan de rechterkant van de Kleine Drift. In het hoekhuis woonde Jaap Molenaar, die voerman bij de gemeente was. In deze rij woonde ook de oude Van Wessel, die op de gasfabriek werkte. Hij was een vurig voorvechter van de christelijke werkliedenvereniging. In 1926 werd dit rijtje huizen afgebroken.

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 3 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2018 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog