Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=090416-01
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1921-XX-XX (ZKR)

Zuiderkruisgroep

 afbeelding: 090416-01 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © Onbekend - 090416-01 (2)
Beschrijving: "Het padvindershuis op de hoek van de Schuttersweg en de Sterrelaan diende als onderkomen van de 'Vereniging de Hilversumsche Padvinders'. Later vonden onder meer de watergroep en de horde van groep 4 hier onderdak." [Commentaar overgenomen van de Zuiderkruis website - 090411] Wie staan hier op de foto en is dit ook in 20er jaren van de vorige eeuw?

"Geen idee wie er op de foto staan, maar ik ga er van uit dat het niet de jaren 20 zijn. Daarvoor ziet het gebouw er mijn inziens te gehavend uit. Lijkt mij eerder na de oorlog. Opvallend is echter ook dat de leden hier niet de huidige zuiderkruisdas dragen, namelijk blauw met een witte rand. Mogelijk wordt hier een donkere 1 kleurige das gedragen. Daar het groep 2 betreft en zeeverkenners zou dit kunnen duiden op de das van groep 1. Men moest immers eerst landverkenners tweede kals zijn voordat men zeeverkenners kon worden. Echter groep 1 heeft voor de oorlog al van das gewisseld, namelijk naar een rood-groene. Wie weet hier meer van?" [Commentaar door Norbert Moerkens - 110322]

Bron: Materiaal van de 90 Jaar Zuiderkruis website (2009) met toestemming van en met dank aan de 90 jaar feestcommissie

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er is 1 bezoeker online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2018 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog