Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=100819-01
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1966-XX-XX (GZW)

Gooise Zwervers (?) Dagje uit naar Amsterdam

 afbeelding: 100819-01 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © Arie Rijlaarsdam - 100819-01 (5)
Beschrijving: Op de foto op het station staan van links naar rechts: Roel van Wingerden, Edmond Spanjersberg, Theo van Amstel, Arie Rijlaarsdam, Kees Karman, Rudi Jansen, Hans ?, één van de broertjes de Wijn, Peter ? (of Henk Vermaak ?) en verder de familie Kalfsbeek (2 broertjes en hun vader, die ook de excursie had georganiseerd). We bezochten die dag een schip in de haven van Amsterdam. "Dit was vermoedelijk 1966/1967", schrijft Arie. Hans denk rond 1972. Wie geeft zekerheid?

"Dit zijn niet de Gooise Zwervers (stam), maar de HtB (troep). Op de foto is duidelijk te zien dat Edmond Spanjersberg een (A)PL onderscheidingsteken draagt op zijn linker borstzakje. Ook gezien de leeftijd van de deelnemers is hier sprake van verkenners en niet van voortrekkers. De Gooise Zwervers was destijds de stam van de HtB (met oubaas Philip Smit). Edmond en ook Arie Rijlaarsdam die ook op deze foto staat, kwamen in 1970 bij de IP stam." [Commentaar door Gert-Jan Hondelink - 110417]

"De eerste onbekende op deze foto is zeker Rudi Jansen (destijds straatgenoot van mij). Peter ? is volgens mij Henk Vermaak, maar weet het niet zeker. Het jaartal weet ik ook niet zeker, maar het moet rond 1965 geweest zijn. 1972 in ieder geval niet, ik zou dan 22 geweest zijn en toen zag ik er al niet meer zo jong uit." [Commentaar door Roel van Wingerden - 111104]

Bron: Ontvangen van Arie Rijlaarsdam

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er is 1 bezoeker online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2018 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog