Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=030727-01
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1950-XX-XX (ATH)

Rudyard Kipling Troephuis rond 1950.

 afbeelding: 030727-01 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © fa.design - 030727-01 (4)
Beschrijving: Deze plattegrond is gemaakt met informatie verstrekt door Wim van Beek. Opvallend zijn de binnenmuur die in 1964 was verdwenen. Wie kan hier wat meer over vertellen? Wanneer is deze muur afgebroken? Wanneer is het leidershokje gebouwd, of was dit er al? Wat was de patrouilleindeling in de 50-er jaren? Vergelijk met de plattegrond van rond 1965. De pomp was mij ook niet bekend. Wel was er een stuk pijp in die hoek.

Wat aanvullende opmerkingen ... volgens Wim is de binnenmuur niet origineel, maar gebouwd door één van de ouders (Kees van Schaik?) in samenwerking met anderen. Dit gebeurde tegen het einde van de veertiger jaren. Hij merkt op: "De inrichting was vrij sober. Enkele houten banken en een tafel gemaakt van rondhout uit het bos, Wel meen ik ook een opbergkist.' Er was weinig materiaal opgeslagen in het troephuis, er werd wel eens ingebroken (toen ook al). Sommige gebruiksmaterialen lagen op zolder. Er lagen ook brandbescherming gereedschappen, zoals een soort bladharken om het vuur uit te slaan. Achter de boswachters woning was eind jaren '40 een bosbrand geweest. De open plek moet nog zichtbaar zijn. wij hebben daar ook eens een kabelbaan gemaakt. (zie foto) Het troephuis was verlicht met petroleum stormlantaarns (peutlampen) er was dus geen electrisch licht. Fietsen stonden achter het troephuis (dat was in de 60-er en 70-er jaren ook nog zo).

Het kanaal liep toen nog door totaan de put en je kon er nog salamanders vangen. De put is eigenlijk een wel (wie kan hier meer over vertellen) waar het tienhovens kanaal begon. Ik heb er nog afbeeldingen van.

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 4 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2019 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog