Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=030727-02
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1965-XX-XX (ATH)

Athabasan Troephuis rond 1965.

 afbeelding: 030727-02 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © fa.design - 030727-02 (4)
Beschrijving: Dit is het troephuis zoals ik me herinner van mij eerste jaren in het troep. De binnenmuur was toen al weggebroken en de schouw was vervangen door een potkachel (alleen in de winter). Dit was zo'n kachel met ringen waar een ketel in hing. Een losse kachelpijp verdween door een gat in de zolder. De electriciteitsmeter zat er toen al, maar de pomp was verdwenen. Pioneertouwen hingen aan verkennerstokken achter de deur. Rondom waren banken voor de 3 patrouilles (later kwamen daar de reigers nog bij naast de zwaluwen en later op zolder). De Pluvierenbank (net naast de deur) had een hoeveelheid alluminium borden (die nog van Salem afkomstig waren voor zover ik weet). Er lag ook een Davy Crocket bontmuts en schoenen met hoefijzers (waren die niet van Siepel?). De kisten in de Spechtenhoek bevatte piketpaaltjes (niet geheel zeker). Pioneerhout hing in rekken onder het dak (4 meter en 6 meter palen).

Zie ook algemeen overzicht van de Hoorneboeg in 1843 en 1970.

"Klopt, ik had een Davy Crocket muts. Ook de schoenen waren van mij (duitse soldatenkistjes uit de oorlog). De kachel hebbern we nog een keer opgeblazen. Wij hadden op de hei een oude 'termietgranaat' gevonden en die in de kachel gedaan. Dat begon toen zo vreselijk te branden dat we troephuis moesten uitvluchten. Een geweldige hitte. Volgens mij was o.a. Ed Kam en Albert v Grafhorst hier bij. Wij vonden in die tijd nogwel eens oude oorlogs munitie op de hei. Na die dag was dat voor mij helemaal over." [Commentaar door Henk Siepel - 060226]

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 2 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2019 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog