Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=031002-13
reageer | vorige | volgende | serie | datum: (CEL)

Waar lag deze boerderij aan de Zandheuvelweg?

 afbeelding: 031002-13 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © Oudbruin - 031002-13 (13)
Beschrijving: Zie ook de resultaten vaan aanvullend veldwerk over deze boerderij.

De Zandheuvelweg loopt van de Gemeentegrens tussen de Gemeente Laren en de Gemeente Baarn (= provinciegrens tussen Noord-Holland en Utrecht) ter hoogte van paddestoel 20631/22087 (waar nu Eemeroord is) in vrijwel oostenlijke richting naar wegwijzer 11795 (NW Baarn) waar het overloopt in de Amsterdamse Straatweg en de Oude Eemnesserweg. Technisch gesproken ligt deze weg in de Gemeente Baarn, pakweg 300m ten zuiden van de Eemnes gemeentegrens. Er liggen/lagen een aantal boerderijen langs deze weg en ook deze lagen in de Gemeente Baarn. De grootste boerderij ('Zandheuvel') lag ongeveer halverwege de Zandheuvelweg (ten noorden). De overige boerderijen lagen ten zuiden van de Zandheuvelweg. Aan de westkant van de Zandheuvelweg liggen Eemeroord, Nieuwenoord en Drakenburgh (Dr. A. Scheitzerweg 1), maar deze komen vermoedelijk niet in aanmerking. De bedoelde boerderij moet dus gelegen hebben tussen Nieuwenoord en de landerijen ten noorden van Groeneveld (Baarn). Op de 1971 topografsiche kaart (Soestdijk 32A; 1:25.000) liggen in dit gebied 2 boerderijen en een aantal huizen/schuren. Wie zoekt dit even uit in het veld? Digitale foto's altijd welkom (Ed ... iets voor jouw?). Was dit inderdaad de 'Brandenburg', of was dit een andere boerderij?

[commentaar en aanvullende informatie Cornelis van Wessel]

Volgens Hans heeft Gé Verheul hem verteld dat het de boerderij ten noorden van de Zandheuvelweg geweest is ... maar deze boerderij heet niet 'Brandenberg' maar 'Zandheuvel'. Hans gaat daar één dezer dagen eens rondkijken (als Ed niet eerst is) ... succes.

Achter op de foto van Gé Verheul staat "Kamp Hilversum".

Zie ook het artikel door Hermien (foto 1).

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 2 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2019 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog