Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=040229-02
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1939-06-24 (HEI)

Vertrek Hopman Streefkerk en Vaandrig Verheul.

 afbeelding: 040229-02 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © - 040229-02 (22)
Beschrijving: Het afscheid van Hopman Jaap Streefkerk vond op zaterdagmiddag 15 juli 1939 tijdens een officiŽle bijeenkomst plaats. 's Avonds vanaf 19.00 uur "Toen Hopman Streefkerk op de eretribune was gezeten werd een defile gehouden van de troep, de horde en de patrouillekarretjes. Hierna werd om de vlaggemast verzameld en de drie vlaggen gehesen. Hierna traden de verschillende sprekers naar voren: Vaandrig Verheul, Dick Spieringh, Afdelingsbestuur, Hopman Engel, Hopman Flipse, Dr. ten Boom, Oubaas Repko, Hopman van de Maarel en Hopman Streefkerk en werd hem het album aangeboden met foto's van troep, stam, en horde's." Dat fotoalbum is gelukkig nog in het bezit van de familie Streefkerk.
Bron: Logboek: Heidepark-groep 1, Hilversum. Sperwers, 3 januari 1939 - 11 augustus 1946.

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 2 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2018 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog