Beginpunt

Het Oudbruin Plakboek ...

Korte link voor deze bladzijde: www.floep.org?x=040305-09
reageer | vorige | volgende | serie | datum: 1938-10-05 (HEI)

Oefening Luchtbeschermingsdienst.

 afbeelding: 040305-09 - Klik voor volgende foto.
Foto: copyright © - 040305-09 (16)
Beschrijving: Hoewel er van oorlogdreiging nog geen sprake was - Nederland deed bovendien alles om maar neutraal te blijven - werden er toch al in het najaar van 1938 padvinders ingeschakeld voor de Luchtbeschermingsdienst. De oefening hield, aldus het verslag in het logboek in: "Medewerking Luchtbeschermingsoefening - verduistering.

De bevolking wordt getraind in 'verduistering'. Op verzoek van de Politie - aangezien in tijd van nood iedereen de kunst van het verduisteren moet machtig zijn. Tal van padvinders hielpen de politie patrouilleren."

Bron: Troeplogboek Heideparkgroep - Hilversum. Zomerkamp 1938 - oktober 1939 en januari 1946 - St.Joris 1946 (mag.nr.: 6).

Aanvullende informatie is altijd van harte welkom (gebruik reactie).

 

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 3 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2019 (WH)
© design: fa.design
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog