Beginpunt
Terug naar: zoeken | alle artikelen

Inleiding op het oude Oudbruin.

Door: Oudbruin
Welkom aan de stamtafel van de Hilversumse scoutinggroepen.

Oudbruin is een geestverruimde middel, maar bruin is ook de kleur eerst gebruikt in de das van de derde Hilversumsche groep, de Heidepark (opgericht in 1932) en later door de daaruit voortgekomen groepen de Celliers (1938), de Athabascan (1946) en de Ten Boom (1946). 'Oud', in de ruimste zin van het woord, zijn we al of anders worden we het wel als we niet voorzichtig zijn.

Oudbruin is dus een plaats waar we het verhaal van deze, en andere Hilversumse padvinders- en scoutinggroepen, beschikbaar willen stellen aan een wijder publiek. Gelukkig hebben we al het nodige materiaal over de groepen onder handbereik dus een begin zal er wel komen, maar we hebben natuurlijk hulp nodig, want het zijn jullie, de oud-leden, die beschikken over de plaatjes en praatjes, de anecdotes en foto's, de vragen en antwoorden. Hoe meer hoe beter. Als U een bijdrage wilt leveren, dit liefst even melden. zodat wij contact kunnen opnemen.

Het initiatief voor deze site is van enkele 'oud bruiners', een oud-Athabascaan die door z'n verstandige vader en moeder eerst naar de Celliers werd gezonden, maar op een slecht moment is overgestapt naar de Athabascan (zie Wessel zegt ook wat). De ander is door z'n ouders per ongeluk (Groningse immigranten, wisten zij veel) naar de Heidepark-ten Boomgroep gestuurd. En zoals een oud gezegde reeds meldt: "Eens een HtB'er, altijd Heideparker".

Kees doet de techniek, Hans de praatjes. Gezamenlijk de censuur. Over dat laatste: de normen liggen ruim! Je bent gewaarschuwd.

Drs Hans van der Veen*

Kees van Wessel, BSc (Edin.), BA(Hons, Open)**

* Hans is de oud-groepsvoorzitter van de Heideparkgroep en de auteur van het in mei 2002 gepubliceerde boek "Opdat wij allen één zijn" over de geschiedenis van de Christelijke padvindersgroepen in Hilversum.

** Kees was lid van de Celliers en Athabascan tussen 1963 en 1980 en is de samensteller van de 'Electronic Boomerang' een historische informatie bron voor de Athabascangroep (2001).

Wessel zegt ook wat!

Natuurlijk kan Hans niet helpen dat hij uit Groningen komt en lid is van de 'tegenpartij', wij kunnen alleen maar hopen dat hij spoedig zijn juiste plaats zal vinden in deze electronisch wereld waar de webmeneer heer en meester is. We zullen overigens onze verschillen terzijde leggen ten gunste van de stemming aan de stamtafel. Hans zal wel eens iets technisch doen (hij heeft een scanner) en Wessel zal wel eens wat schrijven. Waar dit toe zal leiden wachten we maar af. Veel plezier!

IN ENGLISH: For those of you not familiar with the Dutch language ... Oudbruin (Oldbrown) is a website dedicated to the History of the Scout Groups of Hilversum (a town in central Holland better know as the centre of Dutch radio and TV). If you would like to know more about this site please contact our english speaking guide in Scotland.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 64 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2024 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog