Beginpunt

Erica, Bussum

ledenlijst | leiding | programma's | kampen | plaatjes | website

Samenvatting:

Erica, Bussum
Organisatie(s): NPV (Zee)
Van 1920 tot heden
Deze groep bestaat nog steeds

Er zijn nog geen das-plaatjes

Korte Geschiedenis:

Groep Deze groep komt niet voor in het werkstuk van Vincent Meys. Mogelijk zijn er aanvullende gegevens uit andere bron(nen) - zie hieronder.

Aanvullende gegevens:

Opgericht op 15 februari 1920. De groep komt aan haar naam omdat ze als clubhuis 'Huize Erica' gebruikten, een grote villa midden in Bussum met een woest terrein er omheen, waarin de toenmalige padvinders zich helemaal uit konden leven. Na tien jaar was de groep enorm gegroeid; de club telde meer dan honderd leden, hetgeen meer dan twee keer zo veel was als andere groepen. Daarom werd besloten de groep op te splitsen in twee groepen: de ERICA en de ARROWE. Al snel werden er gewoontes in gebruik genomen die nu nog steeds tot onze tradities behoren: het jaarfeest (een programma waarbij alle speltakken aan een gezamenlijke activiteit deelnemen met aansluitend een boerenkoolmaaltijd). Verder het jaarlijkse welpenkamp (tijdens het Hemelvaartweekend ) en natuurlijk de zeeverkennerskampen die vaak in het buitenland plaatsvinden.

In 1968 smolt onze groep samen met de Victory groep, daardoor kregen wij het huidige Erica-fort als troephuis voor de verkenners. Een ideale plaats om alles te doen wat je wilt zonder dat iemand er last van heeft.

Rond de jaren zeventig ging onze groep vanwege het dalende aantal leden over van landverkenners naar zeeverkenners. Sindsdien zeilen, roeien en zwemmen we op Loosdrecht met natuurlijk de bijbehorende watergevechten en spelen. We heten nu geen 'padvindersgroep Erica' meer maar Scouting Erica. We houden ons bezig met allerlei sporten, techniek, pionieren en heel veel andere oergezellige bezigheden. We besteden bijvoorbeeld minder aandacht aan ons uniform en meer aan moderne zaken zoals internet en computers. [Bron: www.scoutingerica.nl]

Locatie:

Dit is een nieuw idee voor Oudbruin ... een locatielijst! Mogelijk kunnen oudleden helpen om de locatie van troephuizen, hordeholen, kampeerterreinen etc. in kaart te brengen zodat we voor elke groep een paar landkaartspeltjes kunnen plaatsen met een korte beschrijving.

Opmerking: Het kaartje beneden is nu donker en heeft een waarschuwing. Dit is het werk van Google die velen jaren de kaartjes vrij beschikbaar heeft gemaakt. Maar sinds mei 2018 brengt Google het gebruik van de Map API (een code die de kaartjes mogelijk maakt) in rekening. Dat gaan we dus niet betalen. De kaartjes werken nog wel, maar het ziet er zo minder aantrekkelijk uit, daarvoor onze verontschuldiging.

zegt het voort ...

snuffelmotor

OPROEP: Heeft U nog oude padvind(st)ers foto's in een album of fotodoos? Deel ze dan met andere oudleden. Contact Oudbruin over hoe en wat!

Er zijn 15 bezoekers online.

twiets

De tekst en afbeeldingen op deze website zijn het intellectuele eigendom van www.oudbruin.org behalve waar anders aangegeven of waar het verband dit duidelijk maakt (bijv. YouTube™ videos of material in het publiek domein). Waar mogelijk geven we een bronvermelding.
© www.oudbruin.org 2002-2024 (WH)
© design: Studio Karel
Browsers
Deze website werkt het best met:
Google Chrome™, Mozilla Firefox
Apple Safari™, Opera
Microsoft Internet Explorer™, vooral oudere versies, geven nog wel eens problemen met het juist formateren van de inhoud op deze website.
Gebruik altijd de laaste browser versie
en installeer anti-virus software
.
Omhoog